יועץ כלכלי
יועץ כלכלי

אצלנו, הייעוץ ניתן לעסקים ולמשפחות עצמאים. בשני התחומים הבסיס של הייעוץ הוא התנהלות כלכלית נכונה שמובילה לחסכון בעלויות ובמקרים רבים גם לסגירה של מינוס בחשבון. אבל זה רק קצה הקרחון. המטרה של הייעוץ היא להקנות הרגלים פיננסיים נכונים, לתכנן קדימה תקציב וחסכונות שיאפשרו למהלכים כלכליים גדולים לקרות, ולבחון התכנות כלכלית של תרחישים שונים, הן עבור עסקים והן ברמת כלכלת המשפחה.

באופן כללי, תפקידו של היועץ הכלכלי הוא להביא את העסק לפעילות רווחית יותר, בין אם קיימת רווחיות כיום ובין יש צורך לעבור מפעילות בהפסד לרווח. על מנת להשיג את היעד החיוני הזה, עשוי היועץ להמליץ ולתכנן צעדים מגוונים תוך שהוא נותן לבעל העסק את הכלים הנאותים ליישום לאורך זמן, ומלווה את התהליך בזמינות מלאה. כמו כן, תפקידו של היועץ הכלכלי הוא לעזור לבעל העסק להבין את המצב הפיננסי לאשורו, לרבות הנתונים וההשלכות של פעילויות וצעדים שונים, כך שיוכל להיות עם האצבע על הדופק ולנהל את הפן הפיננסי של העסק בתבונה. את המטרות הללו ניתן להשיג על ידי שורה ארוכה של צעדים, המתחילים בבדיקה מעמיקה של הנעשה בעסק, כאמור בדגש על הצד הפיננסי.

יועץ כלכלי

בין היתר עובר היועץ הכלכלי על הדוחות של רואה החשבון, על האופן שבו מתומחרים המוצרים והשירותים, על המשכורות והוצאות נלוות, על הסכמים עם הספקים, ההוצאות השוטפות של תפעול העסק ועוד. מכאן מוציא היועץ תחת ידיו את ההמלצות והתוכניות למימוש היעדים, אשר יכולות לעסוק למשל בצמצום או הגדלת מצבת כוח האדם, מעבר של חלק מהשירותים למיקור חוץ, כניסה למשא ומתן מחודש עם ספקים, שינוי בהיבטים מסוימים של מוצרים, מחזור או סגירת הלוואות, שיפור תזרים המזומנים, ייעול מערך הגבייה, ייעול תקורות ועוד. הצעדים משתנים כמובן מעסק לעסק ותלויים במצבו הנוכחי, בנתונים המתגלים בבדיקה של יועץ להקמת עסק, וביעדים שהוצבו.